Bölümümüz Akademik Kadrosuna Yeni Katılım

Metalik malzemelerin ekstraksiyonu, rafinasyonu ve geri dönüşümü konusunda uzman Dr. Öğretim Üyesi Mertol Gökelma Bölümümüz Öğretim Üyesi kadrosuna katılmıştır. Kendisine aramıza hoşgeldin diyor, başarılar diliyoruz.

Dr. Mertol Gökelma lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora derecelerini 2013 ve 2018 yıllarında Almanya’nın Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen (RWTH Aachen) Üniversitesinin Metalurji bölümünden almıştır. 2018-2020 yılları arasında Norwegian University of Science and Technology (NTNU)‘da eğitmen ve araştırmacı olarak görev yaptıktan sonra TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar programıyla İYTE’de misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. Dr. Gökelma alüminyum, titanyum, silisyum, magnezyum ve nadir toprak elementlerinin farklı yöntemlerle geri kazanımı konusunda çalışmalar yapmaktadır.